6 redenen waarom lachen gezond is.

6 redenen waarom lachen gezond is

Lachen is leuk en bovendien heel gezond. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd wordt wel eens gezegd. Uit verschillende onderzoeken is zelfs gebleken dat lachen vaak gebruikt wordt als een therapeutisch effect bij ernstige lichamelijke patiënten. Doordat de hersenen extra endorfine & dopamine – pijnstillende stoffen – aanmaken tijdens het lachen, voelen mensen zich beter. Wil je meer weten waarom we moeten blijven lachen om gezond te blijven? Lees dan zeker de onderstaande feiten:

1. Calorieën verbranden

Doordat je hart sneller gaat slaan als je lacht, versnelt je bloedcirculatie en dat zorgt er dus voor dat je extra kilootjes kan afvallen. Door een uur te lachen kan je wel tot 100 calorieën verbranden. Als dat geen meevallertje is! Als je lacht dan gaat je borstkas op en neer, waardoor je buikspieren iets harder moeten werken. Het is een uitstekend middeltje om je buikspieren te trainen. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je huid soepel & stralend wordt gehouden, dat komt omdat zo’n 15 gezichtspieren in werking treden tijdens het lachen.

2. Vermindert stress

Zoals eerder vermeld komen er endorfines vrij in je hersenen als je lacht. Deze zorgen voor een zaligwekkend gevoel, waardoor je minder stress ervaart & je gelukkiger voelt. Lachen vermindert namelijk het aantal circulerend stresshormonen in het bloed. Dat zorgt ook voor een verbetering van het immuunsysteem omdat de stresshormonen dit kunnen verzwakken. Daarnaast zorgt lachen ook voor minder angst & woede.

3. Verlaagt de bloeddruk

Doordat je gaat lachen ga je je dus meer ontspannen voelen en dat zorgt tegelijkertijd ook voor een lagere bloeddruk. Daarnaast is het ook geweten dat glimlachen de kans op hartziektes en diabetes verlaagt.

4. Pijnstillend

De endorfines & dopamine die vrij komen tijdens het lachen werken pijnstillend.De gevoelens die veroorzaakt worden tijdens het lachen blijven vaak nog achteraf nazinderen waardoor je de pijn vergeet.

5. Stimuleert geheugen & creativiteit

Als je lacht dan zal het cortisolniveau in je lichaam dalen. Cortisol is een stof die zorgt voor stress en wordt onder normale omstandigheden aangemaakt. Tegelijkertijd zorgt het voor een afname van het geheugen. Maar door te lachen kan dit dalen, waardoor je meer gaat ontspannen en je geheugen & creativiteit ook beter gaat werken.

6. Het maakt je mooi

Mensen die lachen worden automatisch als stralend & aantrekkelijk beschouwd. Het werkt bovendien aantstekelijk, waardoor anderen vaak op slag ook beginnen te glimlachen. Het is gewoon een feit, mensen die veel lachen leven langer én gezonder.

TIP:

Je houdt niet op met lachen omdat je oud wordt, je wordt oud omdat je ophoudt met lachen. (Pritchard)

bron: www.gezond .be

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *