CHALLENGS 2023

Wandelsport Vlaanderen Challenges

Ga een Wandelsport Vlaanderen Challenge aan?

Durf jij de stap te zetten? 

Zin om in 2023 je wandelgrenzen te verleggen?  Ga de Challenge aan om minstens een afstand van 42 km, of misschien zelfs een afstand boven de 100 km te wandelen. Binnen Wandelsport Vlaanderen vzw kennen we deze challenges ook als langeafstandswandelingen.  Onze wandelclubs organiseren samen meer dan honderd langeafstanden per jaar.  Om makkelijk de weg te vinden naar je volgende wandeluitdaging, kan je deze CHALLENGES makkelijk terugvinden op www.walkinginbelgium.be

Je vindt alle challenges terug aan de hand van het icoontje+42 km  , die is opgenomen in de legende-index naast de specifieke wandelorganisatie.  Wil je een overzicht van alle CHALLENGES per maand?  De kan je via de filter alle organisaties uit sorteren. 

Ben je als fervent of occasioneel langeafstandswandelaar op zoek naar dat ietsje meer? Hou je van de natuur en beleving? Deins je niet terug voor wat hoogteverschil en offroad? Wil je jezelf uitdagen met een nieuwe wandelervaring? Of wil je bovenal gewoon genieten van wandelen met gelijkgestemden?Dan zijn de Flanders Trails organisaties beslist je ding.  Flanders Trails zijn leuk, uitdagend, ontspannend en vaak steek je er ook nog iets vanop. Flanders Trails bundelt acht unieke langeafstandsklassiekers met een totaalbeleving. Gespreid over 2023 doorkruis je zeven regio’s in Vlaanderen en eentje in de Belgische Ardennen.

Hoe starten aan een Wandelsport Vlaanderen Challenge?  

Wandelen is de meest natuurlijke sport die er is. De techniek is niet moeilijk, je kan het overal en altijd doen,… maar toch.
Onvoorbereid een wandeltocht aanpakken – hoe kort of lang ook – is niet het beste wat je kan doen. Wil je je graag goed voorbereiden op een kleine of grote Wandelsport Vlaanderen Challenge? Vraag dan één van de trainingsschema’s van Wandelsport Vlaanderen vzw aan. Je kan ze helemaal gratis downloaden.